Groep-V

6 mei 2015

Het dorpshuis Vrededaal van Kalfort is in functie vanaf augustus 2014. Het werd op 11 november officieel geopend. En het is nu volop in gebruik bij verenigingen en particulieren van Kalfort en daarbuiten. De vzw die het dorpshuis uitbaat, vond dat het tijd werd om een volgende stap te zetten. Na het dorpshuis van steen is nu het dorpshuis van mensen aan de beurt. Hiertoe werd op 30 april Groep-V opgericht. Bij haar oprichting telde de vereniging al 107 leden.

Groep-V is een nieuw onafhankelijke sociaal-culturele vereniging. De vereniging, die in de schoot van de vzw Dorpshuis Vrededaal functioneert, wil een overkoepelende vereniging worden voor het Kalfortse verenigingsleven. Het wil verenigingen en Kalfortenaren samenbrengen, door eigen activiteiten te organiseren en te helpen bij initiatieven van de leden. Deze activiteiten worden georganiseerd in én voor het dorpshuis. Zonder enige twijfel zal Groep-V het dorpshuis en het gemeenschapsleven in Kalfort een nieuw dynamiek geven. De V staat voor Vrededaal, maar ook voor vereniging, vrije tijd, verrassend, verwarmend, voor iedereen... Creatievelingen kunnen zelf aanvullen.

Groep-V start met een activiteit op elke eerste donderdag van de maand. Vanaf 20.00 u. tot 23.00 u. kan je dan terecht in het dorpshuis voor een praatcafé met animatie. Er worden ook enkele activiteiten op zondagnamiddag voorzien. Daarnaast biedt Groep-V een uniek concept. Alle leden van de verenigingen kunnen op last minute basis (één maand op voorhand) het dorpshuis gratis boeken. Er zijn maar twee voorwaarden: alle leden van Groep-V moeten worden uitgenodigd én de volledige winst wordt afgestaan aan het dorpshuis. Een kernteam leidt alles in goede banen.

Iedereen kan gratis aansluiten bij Groep-V. Het kopen van een drankkaart maakt je lid!!!

Geïnteresseerd? Stuur een mailtje naar groep-v@kalfort.be.

Met de steun van