Tentoonstelling 2022

Frans Lenaerts. Amateur-fotograaf

 

Van 21 augustus t.e.m. 11 september - Kerk Kalfort.

Frans Lenaerts werd geboren in Oppuurs in 1920. Hij kwam naar Kalfort na zijn huwelijk met Liza Dewitte, één van de telgen van deze bekende familie van de Amer, en bleef daar zijn hele leven wonen. Samen hadden ze vier kinderen: Elvire, Robert, Marina en Lydie. Als bediende van de NMBS werkte hij in het station van Willebroek. Daarnaast was hij actief in het Kalfortse verenigingsleven, onder meer als voorzitter van de KWB in 1957-1958. In de beweging begeleidde hij ook reizen, naar onder meer Lourdes. Zijn grote passie was de fotografie. Met zijn 6x6-camera legde hij in zwart-wit de mensen en zijn omgeving vast op de gevoelige plaat. Thuis had hij een donkere kamer, waar hij alles zelf deed, van ontwikkelen tot afdrukken. Hij was lid van fotoclub Focus Spoor Antwerpen. De tweewekelijkse afspraak in het centraal station werd nooit overgeslagen. Frans was een minzame en empathische man met weinig woorden maar een groot hart. Hij overleed in 2008 in het rusthuis in Lippelo.

Bij zijn overlijden ging het grootste deel van zijn fotocollectie verloren. Maar de familie redde een honderdtal foto’s die ooit werden gebruikt in tentoonstellingen. Er duiken ook nog andere foto’s van hem op in diverse collecties. Met al deze foto's maken we een mooie hommage aan Frans.

Kalfort

Meer over Kalfort

Wil je meer weten over het dorp Kalfort, waar de ommegang zich afspeelt. Bekijk dan de website.

Fotogallerij

Fotogalerij

Bekijk foto's van de laatste edities van de ommegang.

Contuct Us

Contacteer ons

Wil je meer weten over de ommegang? Wil je graag meestappen in de volgende editie? Wil je de ommegang financieel steunen? Neem dan contact met ons op!