Kalfort Kermis 2016

Binnenkort is het weer Kalfort Kermis, een hele week feestvieren. Kalfort toont zich dan op zijn beste zijde.

Het programma belooft weer veel goeds. En elk jaar zijn er weer nieuwe initiatieven. Kalité en alle Kalfortse verenigingen verwennen de Kalfortenaar en de kermisbezoekers. We geven hierbij graag een overzicht. Het volledige programma kan je vinden door te klikken op de dagen. Nog meer info vind je op de website van Kalfort Kermis.

Op vrijdag 26 augustus begint de feestweek met de Maria-avond en de tentoonstelling 'Frits Tersago, amateurfotograaf'. Je kan dan ook al gaan kaarten in het chirorestaurant en de scouts organiseren een bieravond.

Op zaterdag 27 augustus is er de openingsmis van de bedevaart. Kinderen genieten van de aspergeworp. Verder is er veel vuur op die avond. Rond het dorpshuis kan je doorlopend genieten van Vurig Vrededaal, een vuurspektakel, dat je zeker niet mag missen. En 's avond wordt het vuurwerk afgestoken. Vergeten we ondertussen het muziekconcert en de vele muziekoptredens niet. Een avondje om naar Kalfort af te zakken!

Op zondag 28 augustus staat alles in het teken van de 29ste Maria-ommegang. In de namiddag genieten we volop van de foor en kan je op vele plaatsen muziekoptredens meemaken.

Maandag 29 augustus is opnieuw een topdagje met de traditionele middenstandsmarkt en braderij, met een heleboel muziekoptredens en animatie. Een dagje om door Kalfort te kuieren.

Dinsdag 30 augustus is niet voor niets de dag van de sport. Het 51ste volleybalkampioenschap palmt dan de chiroterreinen in. Ook start dan de 40ste Loopronde van Kalfort. 's Avonds is er bonte avond op de chiro en kan je naar Jan Van De Ven gaan luisteren in het dorpshuis.

Woensdag 31 augustus is traditioneel een rustdag. Maar dit ziet Kalfort al een tijdje anders. Op de agenda onder meer een viskampioenschap, een straattekenwedstrijd, een kindernamiddag, wielerwedstrijden, rommelmarkt en de terugkomavond van de Maria-ommegang. Rustdag, zei u?

Op donderdag 1 september vertrekt de schooljeugd terug op school. Maar de kermis draait verder op wieltjes. De wielrenners palmen dan ons dorp op. Maar daarnaast is er ook de druk bijgewoonde gemeentelijke ziekendag, een penaltywedstrijd en een bierpongtornooi.

Vrijdag 2 september is de dag voor alle breinbrekers van Kalfort op de 14de Dorpsquiz. Maar je kan in het chirorestaurant ook gaan genieten van een uitgebreid dessertenbuffet.

Op zaterdag 3 september is er weer jaarmarkt in Kalfort! Dit betekent: keuring van paarden, finale van de ronde van Kalfort en kermisloop en natuurlijk Kalifiesta in het Fabiolapark.

Tenslotte zijn we op zondag 4 september gekomen. Deze dag begint met een Vrededaalrit voor wielertoeristen. In de namiddag vindt de Gocart-race plaats. Amusement verzekerd bij een nieuw initiatief 'Regiowielen', dat wordt besloten met het opstijgen van een warme luchtballon, een waardige afsluiter van een onvermijdelijk schitterende kermis!

Vergeet verder ook niet dat alle café's de hele week hun gezellige zelf zijn, het dorpshuis zijn deuren wagenwijd opengooit, brasserie Vrededaal zorgt voor eten, drinken, maar ook voor veel animatie en onze Kalfortse jeugdbewegingen weer vele zakjes mosselen voorschotelen aan de hongerige kermisganger. Iedereen welkom!