In Concert 2016

Harmonieorkest Concordiavrienden In Concert

Het Kalfortse Harmonieorkest Concordiavrienden staat aan de vooravond van zijn belangrijkste concert van het jaar. Op zaterdag 9 april brengen de Concordiavrienden immers ‘Harmonieorkest Concordiavrienden In Concert’. In dit artikeltje lichten we kort toe wie wij zijn en wat u juist mag verwachten van ons volgende concert.

Onze vereniging

U kent onze vereniging wellicht al. Wij zijn “’t muziek van Kalfort”, zoals dat in de volksmond gezegd wordt. Met onze groep van 80 muzikanten zijn wij heel actief in het Kalfortse gemeenschapsgebeuren. Zo zorgen wij jaar na jaar voor aangepaste muziek tijdens de mis in de Lichterstraat en de Maria-avond. We lopen ook steeds mee in de Maria-ommegang, geven het openingsconcert van Kalfort Kermis en lopen ook voor de rest van de kermis nog geregeld met onze instrumenten rond. U zult ons dus ongetwijfeld al in Kalfort hebben opgemerkt!

Maar wij doen meer dan dat! Jaarlijks organiseren wij zelf twee concerten. Ons concert in het voorjaar is steeds ‘Harmonieorkest Concordiavrienden In Concert’. Daarvoor werken we samen met een bekende zanger of instrumentalist een gevarieerd muzikaal programma uit, dat voor ieder wat wils biedt. In het najaar kiezen we er vaak voor om een themaconcert te brengen. Halloween, film en televisie, Nieuwjaar, de Eerste Wereldoorlog, ... zijn thema’s die de voorbije jaren aan bod kwamen.

Project ‘In Concert’

‘Harmonieorkest Concordiavrienden In Concert’ is het belangrijkste muzikale project van het jaar voor onze vereniging. Met ‘In Concert’ willen wij ieder jaar opnieuw een avondvullende voorstelling verzorgen waarin kwaliteit, creativiteit en amusement hand in hand gaan.

Wij doen onze uiterste best om van 'In Concert' een totaalbeleving te maken! De muziek wordt zorgvuldig uitgekozen en ingestudeerd door alle muzikanten, en een groot aantal vrijwilligers zorgt voor bijpassende lichteffecten en sfeervolle videobeelden. Een verzorgde presentatie maakt het geheel volledig af.

Voor de samenstelling van het muziekprogramma van 'In Concert' streven wij steeds naar een mix van kwaliteit en amusement. Zo maken we het concert uitdagend voor onze eigen muzikanten en toegankelijk voor een breed publiek. De samenwerking met diverse gastartiesten zorgt steeds voor een originele toets. In het verleden hadden wij zo bijvoorbeeld Koen Crucke, Johan Verminnen, Jo Lemaire, Paul Michiels, Günther Neefs en Free Souffriau te gast, maar ook instrumentalisten als Theo Mertens (trompet), Patrick De Smet (percussie) en Harmen Vanhoorne (trompet).

Ann Van den Broeck

Voor de komende editie van ‘In Concert’ hebben wij Ann Van den Broeck op onze affiche staan. Zij is een Vlaamse actrice en musicalzangeres, die onder meer een hoofdrol speelde in producties als Belle en het Beest, Assepoester, Elisabeth, Spamalot, Shrek, ... en te zien was in Thuis, Aspe, Danni Lowinski en Steracteur Sterartiest. Op het programma van ‘In Concert’ staan dan ook heel wat bekende musical-songs, die zij op onnavolgbare wijze zal vertolken. Met haar prachtige stem weet ze ook u ongetwijfeld in vervoering te brengen.

Onze ruim 80 muzikanten spannen zich, onder het goedkeurend oog van dirigent Johan Peeters, graag in om van elk concert een unieke belevenis te maken. En dat beloven we ook voor ​‘Harmonieorkest Concordiavrienden In Concert’!

Hopelijk mogen we ook u begroeten op ons volgend concert of op een van onze andere organisaties!